Toyota Yaris on Vuoden Auto 2021

Uusi Toyota Yaris on valittu Vuoden Autoksi 2021. Arvostetun tittelin Yarisille myönsi 59 eurooppalaisesta autotoimittajasta koostuva Vuoden Auto -tuomaristo. Tuomaristo kiitti erityisesti Yarisin vähäpäästöistä hybriditeknologiaa, luokkansa johtavaa turvallisuusvarustelua, ajo-ominaisuuksia sekä muotoilua. Vuoden Auto -palkinnon jakaa Yaris-mallin intohimoinen sisarus GR Yaris.

Euroopan myydyimmäksi autoksi noussut uusi, neljännen sukupolven Toyota Yaris on voittanut 2021 Car of the Year- eli Vuoden Auto 2021 -tittelin. Uutuus on valloittanut myös suomalaisten sydämet ja oli helmikuun myydyin auto Suomessa. Vuoden Auto -titteli on Yaris-mallille jo toinen, sillä myös ensimmäisen sukupolven Yaris voitti tittelin vuonna 2000.

Uudessa Yarisissa energinen ulkoasu ja modernit varusteet sekä liitettävyyspalvelut yhdistyvät edistykselliseen hybriditeknologiaan, entistä suurempaan sähköajon osuuteen ja ensiluokkaiseen turvallisuuteen. Aktiiviseen elämäntyyliin täydellisesti sopiva kompakti tehopakkaus on kotonaan niin maanteillä kuin kaupungin sykkeessä.

Täysin uusi 1.5-litrainen bensiinimoottori ja uudistettu neljännen sukupolven hybridijärjestelmä tarjoavat pirteää suorituskykyä polttoaineen kulutuksen ja päästöjen pysyessä alhaisina. Yli 20 vuoden hybridikokemuksen tuloksena syntynyt uusi, kevyt litiumioniakku varastoi nyt entistä enemmän virtaa, ja uusi itselataava hybridijärjestelmä pystyy palauttamaan enemmän energiaa, minkä ansiosta voit ajaa entistäkin suuremman osuuden ajostasi sähköllä – hiljaisesti ja päästöttömästi.

Sisarmalli GR Yaris täydentää Yaris-perheen

Vuoden Auto -tuomaristo arvosti erityisesti Toyotan onnistunutta paluuta intohimoa ja tunteita herättävien urheilullisten autojen pariin GR Yaris -mallin lanseerauksen myötä. TOYOTA GAZOO Racingin kanssa yhteistyössä kehitetyn GR Yarisin suunnittelussa on hyödynnetty paitsi Toyotan WRC-sarjasta ammennettua kokemusta, myös pikataipaleilla käytettyjä teknologioita. Toyotan WRC-rallitiimi on ollut vahvasti mukana auton kehityksessä, ja tiimin kuljettajat ovat kehittäneet ja testanneet autoa myös Suomessa.

Lue lisää Yaris-malleista